HOME
FOTOREPORTAGES
MATERNITY
OUTDOOR
BATH
NEWBORN
ART
BEHIND THE SCENES - VIDEO
BEHIND THE SCENES - PHOTO
DETAILS & TARIEVEN
DETAILS
SILVER
GOLD
PLATINUM
VOORWAARDEN
VIEW ALL POSTS
OVER ONS FAQ CONTACT
HOME
FOTOREPORTAGES
MATERNITY
OUTDOOR
BATH
NEWBORN
ART
BEHIND THE SCENES - VIDEO
BEHIND THE SCENES - PHOTO
DETAILS & TARIEVEN
DETAILS
SILVER
GOLD
PLATINUM
VOORWAARDEN
OVER ONS FAQ CONTACT

De meest gestelde vragen

Hoe ziet zo een sessie er eigenlijk uit, wat kan ik precies verwachten?

Als je arriveert word je welkom geheten met een drankje. We maken dan even een kort babbeltje en bespreken het e.e.a. Ook bekijken we wat je meehebt en wat voor specifieke wensen je allemaal  hebt. Dan ga je in de make-up en word je nog mooier gemaakt 😉. Daarna gaan we aan de slag met je eerste outfit. Na deze sessie worden de foto’s meteen op de computer geplaatst en kan je meteen kijken naar de foto’s. Zo kan je meteen aangegeven of er dingen zijn die je toch liever anders wilt of toch voorkeuren hebt. Wist je dat heel veel mensen een “goeie” en “slechte” kant hebben?

Na het kijken ga je je omkleden, weer shooten en weer kijken. En dat doen we totdat we alles hebben gedaan wat je graag wilde. Tijdens het omkleden gaan wij aan de slag met het bewerken van een aantal foto’s. En facebooken, Snapchatten, Instagrammen..oeps.. we bedoelen Photoshoppen! 

Wat moet ik allemaal meenemen?

Goeie vraag! Belangrijk is natuurlijk gewoon kleding waar je buik mooi naar voren komt. Maar naast mama (tot be), ben je ook gewoon een mooie vrouw, dus als je net die ene jurk aanwil omdat je je daar mooi in voelt; breng die gerust mee!

Ook fotograferen we graag een blote buik. Je hoeft niet meteen naakt, maar als je bijvoorbeeld een broek met een kort topje aanhebt is dat al heel mooi of een mooi lingeriesetje.

Krijg ik echt alle foto’s mee?

Jazeker, alle gemaakte foto’s krijg je in eerste instantie op internetresolutie mee. Dat is ongeveer 900 x 600 pixels. Groot genoeg voor social media gebruik, maar wel te klein om af te drukken. Tenzij je pasfotoformaat wil gaan afdrukken… Voor professionele afdrukken op hoogwaardig fotopapier, kan je uiteraard bij ons terecht?

Komt er een logo of iets door de foto’s?

Door de foto’s die we bewerken en op internetresolutie leveren plaatsen we een logo. Op de hoge resolutie beelden en het ruwe materiaal plaatsen we geen logo. We vinden het wel zo fijn bij  online gebruik en publicaties de bron te vermelden van de maker van de foto’s. Van de visagiste is niet verplicht, maar wordt wel op prijs gesteld!

We willen ook een geboortekaart maken. Kan je ons helpen?

We zijn geen vormgevers of ontwerpers, maar kunnen wel met Photoshop en Indesign werken. Dus tot zekere hoogte kunnen we je zeker helpen. We hebben al menig geboortekaartje gemaakt, met resultaten waar we trots op zijn. Voorlopig wordt het ontwerpen als service geboden, zonder extra kosten. Die service wordt alleen verleend als je 1 of meerdere foto’s uit de sessie gebruikt voor de kaart.

De foto’s krijg ik in internetresolutie, kan ik ze ook in hoge resolutie krijgen?

Uiteraard. Naast het “ruwe” materiaal, worden tijdens de fotoshoot (ja, dat kan echt!), een aantal foto’s bewerkt die je ook in hoge resolutie meekrijgt. Per gekozen pakket kan dat aantal verschillen.

Ik wil graag de fotoshoot cadeau geven. Hebben jullie ook cadeaubonnen?

Uiteraard! Leuk dat je een fotosessie cadeau wil geven. We hebben zonder meerprijs digitale cadeaubonnen die je zelf kan uitprinten. Tegen een meerprijs kunnen we ook een “offline” versie maken. Vraag naar de mogelijkheden.

Bij sommige pakketten krijg je ook een album. Krijgen we deze ook meteen mee?

Helaas zijn we nog niet zover! Maar het liefst plaatsen we ook foto’s die jij zelf mooi vindt in het album, dus raden we aan om thuis rustig de foto’s te bekijken en ons terug te mailen met de selectie die je in het album wil. Wel alleen met foto’s door ons gemaakt he? 😉

De levertijd is ongeveer 2 weken.

We vinden de fotosessies geweldig maar willen liever met een eigen make up artist/haarstylist werken

Hoewel we het niet aanraden, ben je daar natuurlijk vrij in en mag dat zeker. Je krijgt dan 100 euro “korting” op de totale prijs.
Anders wordt het als je zegt dat je alleen de make-up artist wil, maar niet de fotograaf 😉

Stel dat ik meer of alle foto’s in hoge resolutie wil, kan dat?

Yes! Voor een meerprijs van 10 euro per foto of 150 euro voor de hele sessie, kan je alle foto’s op hoge resolutie ontvangen.

We zien veel studiofoto’s. Zijn foto’s op locatie ook mogelijk?

Jazeker! Alleen geldt daar weer een meerprijs voor en moet je rekening houden met eventueel slecht weer, pottenkijkers en beperkte omkleed mogelijkheden.

Hoe lang duurt het voor ik de foto’s meekrijg?

Meteen na de shoot krijg je de foto’s mee op USB of worden ze via WeTransfer voor je opgestuurd. Je hebt geen zin om weken te wachten op je foto’s toch? Of maanden. Of tot je kind naar de middelbare school gaat.

De fotoshoot duurt 3 tot 4 uur. Is dat niet een beetje lang?

Haha! Maar 1 uur is ook wel erg kort toch? Het lijkt lang, maar de tijd gaat veel sneller dan je denkt. Vaak kijken we halverwege de shoot even op de klok en dan schrikken we hoe snel de tijd gevlogen is. Ons motto is : je doet niet elke dag een fotoshoot. Zeker niet als je in verwachting bent. Liever doe je het meteen goed en neem je er de tijd voor om mooie en diverse foto’s te maken. En niet foto’s in beperkte settings. En we hebben mama’s gehad met de nodige zwangerschapskwalen zoals bekkeninstabiliteit, rugklachten en nog veel meer die allemaal de 4 uur volgehouden hebben. Maar natuurlijk houden we rekening met je!

Mogen anderen ook mee tijdens en op de fotosessie?

Partner en oudere kids mogen natuurlijk ook op de foto samen met de mama. Soms krijgen we ook het verzoek voor oma, opa of ander familielid. Officieel is dat niet de bedoeling, maar stuur gerust een bericht en dan komen we er vast wel uit! Behalve als je vraagt of die vage kennis of oud collega ook op de foto mag…

Waarom geven jullie alle foto’s mee? Dat doet toch geen enkele fotograaf? Zitten daar geen slechte

Waarom andere fotografen het niet doen, zouden we niet weten. Maar ons motto is om 100% goede foto’s af te leveren. Foto’s waar in ieder geval de belichting, compositie en scherpte gewoon on point is. Natuurlijk kan er weleens een misser tussen zitten, want niemand is perfect, maar het is wel een mooi streven toch? Ook geven we alle foto’s mee omdat we vinden dat het jullie foto’s zijn. Jij staat erop en vaak merk je dat je toch anders naar je zelf kijkt dan andere naar jou. En je kent jezelf natuurlijk het langst. Wij maken zeker ook selecties om te bewerken, maar misschien vind je persoonlijk jezelf veel leuker op een foto die niet gekozen is. Zonde als je die foto’s dan niet hebt toch?

×

×